Kennissessie ontwikkeling aardgasloos bouwen

Maandag 29 januari 2018 | 12.00-13.30

Aardgasvrij wonen is de nieuwe norm geworden in Nederland. Een flinke uitdaging, vooral voor de bestaande woningvoorraad. In samenwerking met het Servicepunt Duurzame Energie en de RUD NHN organiseren wij een kennissessie Gasloos & energieneutraal bouwen. Deze sessie is bedoeld voor projectontwikkelaars, aannemers, architecten, installateurs, ZZp-ers, etc

 

Ook Medemblik gaat voor aardgasvrije en (bijna) energieneutrale nieuwbouw. De helft van alle woningen moet per 2035 gasloos zijn. Dit is één van de doelstellingen uit ons programma Duurzaamheid. Nieuwbouwwoningen op het voormalig DEK-terrein in Medemblik, SEW-terrein in Nibbixwoud en een deel van de woningen op de Tripkouw worden al niet meer op het aardgasnet aangesloten. Maar hoe doe je dat? Een woning, buurt of wijk aardgasloos ontwikkelen? Wilt u antwoorden? Kom dan naar de kennissessie.

Waar & wanneer?
De kennissessie vindt plaats op 29 januari van 12.00 tot 13.30uur in de raadzaal van het gemeentehuis, Dick Ketlaan 21 te Wognum. Aanmelden kan via een mail naar miranda.laan@medemblik.nl o.v.v kennissessie 29 januari.

Tijdens deze lunchsessie komen de volgende onderwerpen aan bod:
Waarom aardgasloos bouwen?
Hoe doe je dat?
Hoe nemen we inwoners mee in de warmtetransitie?
Hoe zit het met regelgeving?
Welke subsidies en (fiscale) regelingen zijn er voor de ontwikkelende ondernemers en voor de particulieren die (zelf) laten bouwen?

Uiteraard is er gelegenheid om uw vragen te stellen.

Wij hopen u te mogen begroeten op deze inspirerende kennissessie!

Praat mee!

Uw reactie

Je moet inloggen om te kunnen reageren.