Award Duurzaam Ondernemen 2014 in teken van agribusiness

Maandag 06 oktober 2014

Medemblik heeft de grootste hoeveelheid agrarisch terrein van de regio en de agribusiness is goed voor éénvijfde van de totale werkgelegenheid. Daarom staat de Award Duurzaam Ondernemen 2014 in het teken van de agribusiness. Ondernemers met een agrarisch bedrijf die op een duurzame manier producten telen, worden opgeroepen zich aan te melden. Het is voor de derde keer dat de award wordt uitgereikt. Naast de hoofdprijs is er een stimuleringsprijs.

In totaal telt Medemblik ruim 700 agrarische bedrijven, die werk bieden aan 3.700 mensen. Dit is bijna 20 procent van de totale werkgelegenheid in Medemblik. Onze bloembollen, zaden en groenten gaan de hele wereld over waarmee de agribusiness een belangrijke pijler is voor de economie in Medemblik. Kortom, meer dan voldoende redenen om de Duurzaam Medemblik award dit jaar uit te reiken aan een agrarisch bedrijf. Voor de prijswinnaar is er een award en hij mag het logo van Duurzaam Medemblik voeren. De uitreiking vindt dit najaar plaats. De spelregels en een inschrijfformulier staan op www.medemblik.nl onder het kopje Duurzaam Medemblik. Meld u vóór 10 oktober aan door een e-mail te sturen aan miranda.laan@medemblik.nl

Winnaars 2012 en 2013
Winnaar van de Award 2012 was Floattech/ESTechnologies uit Medemblik dat scoort op het terrein van productvernieuwing. Het bedrijf ontwikkelde een batterij die nauwelijks capaciteitsverlies kent en zeer snel kan worden opgeladen. De Award 2013 ging naar Vitasys (Zwaagdijk-Oost) dat zich onderscheidt met het aanbieden van een digitale infrastructuur aan klanten waardoor er minder autokilometers en minder CO2 worden gemaakt.

Duurzaam Medemblik
Onder het motto ‘Duurzaam Medemblik’ vraagt de gemeente aandacht voor de noodzaak om bewuster om te gaan met het energieverbruik. De gemeente zet zich actief in om bewustwording en energiebesparing bij bewoners, instellingen en bedrijven te stimuleren. Want energiebesparing leidt tot geldbesparing en levert een positief milieurendement op. De gemeente is ervan overtuigd dat duurzaam ondernemen en succesvol ondernemen samengaan.

______________________________________________________________________

Foto kooloogst: Henk Groenewoud

Praat mee!

Uw reactie

Je moet inloggen om te kunnen reageren.