Cursus “Meer besparen op afval”

Maandag 06 oktober 2014

De TU Delft biedt Noord-Hollandse ondernemers de mogelijkheid een gratis cursus te volgen om te besparen op hun afvalkosten. Er belandt tot wel 4,5% omzet in de afvalbak en dat terwijl aan afval juist te verdienen valt. De gemeente Hoorn is hier grote voorstander van en heeft hiervoor een zaal ter beschikking gesteld. De cursus is onderdeel van een onderzoek in opdracht van de Provincie Noord-Holland.

Deze cursus “Meer Besparen op Afval” biedt bedrijven een algemeen geldende aanpak om het bedrijfsafval in kaart te brengen en verder te beheersen. Met dit inzicht kunt u uw eigen kansen identificeren om verder op afvalkosten te besparen. De cursus begint bij de basis en is bruikbaar voor bedrijven met uitlopende groottes en kernactiviteiten. De cursus duurt ongeveer 1 tot 1½ uur.

Speciale website
Voor dit initiatief is een speciale website in het leven geroepen: www.afvalkring.nl. U vindt daar een praktische methode om inzicht te krijgen waar er binnen uw bedrijf waarde verloren gaat als afval en hoe u dit kunt voorkomen. Ter ondersteuning hiervan biedt de website handige overzichten en hulpmiddelen. Ontdek waar u op afvalkosten kunt besparen en aan efficiëntie kunt winnen!

Onderzoek
De cursus maakt onderdeel uit van een onderzoek  op de vermindering van afvalkosten bij bedrijven, door bedrijven meer zicht te geven op het afval en de mogelijkheden tot kostenbesparing. De cursus geeft de ondernemer gereedschap in handen om grip te krijgen op de afvalsituatie en de afvalkosten.

Aanmelden
De cursus duurt 1 tot 1½ uur. De cursus wordt gegeven op donderdag 23 oktober, van 16:00 – 18:00 uur in het stadhuis van Hoorn, adres Nieuwe Steen 1, 1620 AR Hoorn. Men kan zich aanmelden (i.v.m. de zaalgrootte) op https://www.aanmelder.nl/79730 .

Praat mee!

Uw reactie

Je moet inloggen om te kunnen reageren.