Start toeristisch seizoen gemeente Medemblik

Woensdag 20 maart 2019

Het seizoen 2019 staat voor de deur. We willen net als vorige jaren deze aftrap gezamenlijk doen op dinsdag 9 april 15:30 – 18:00 uur bij strandpaviljoen de Zoete Zee.

Het volledige programma volgt binnenkort maar de middag staat in het teken van de presentatie van de 0-meting die in 2018 is gedaan, de overhandiging van het toeristische magazine en we gaan op watersafari! Dus noteer alvast in de agenda.

Gouden Eeuw
Westfriesland kent een rijke historie waar het gaat om de Gouden Eeuw. Die voor Nederland zo belangrijke periode, is nog steeds voelbaar en beleefbaar in vele steden. In 2019, het jaar waarin Rembrandt wordt herdacht, wordt de internationale toerist gestimuleerd om de verhaallijn te bezoeken en de periode te beleven.
Waar het NBTC Hoorn & Enkhuizen in de markt zet, gaat Westfriesland nog een stapje verder. De kust reikt namelijk tot aan Medemblik. Deze stad kent ook een rijke cultuurhistorie waar het gaat om de Gouden Eeuw. In samenwerking met provincie, Westfriese gemeenten en ondernemers is de beleving van de Gouden Eeuwlijn terug te vinden in een samenhangende 50 themagerichte Gouden Eeuw iconenboekje, een handzame plattegrond met fiets- en wandelroutes op het gebied van overnachten, food & drinks, cultuur & historie en er wordt gewerkt aan een app. De route loopt in Westfriesland van Hoorn, via Enkhuizen, tot aan Medemblik en alles wat daartussen zit. De Westfriese Omringdijk is daarbij een verbindend element. Het resultaat van deze samenwerking werd bezegeld afgelopen januari op de vakantiebeurs.

Uiteraard komt de Gouden Eeuw terug in het toeristisch magazine van Medemblik en zijn we met met de gouden iconen in Medemblik en op Westfries niveau in gesprek hoe we elkaar kunnen verbinden en versterken.

Alles rondom de gouden eeuw in Medemblik vind je via deze link. Op deze pagina komen alle activiteiten en initiatieven passend bij de tijd van het jaar. Alles rondom dit thema in Holland boven Amsterdam, vind je hier.

Ook meedoen met een eigen initiatief? Richt je tot 1 van iconen of neem contact met Maaike op.

Producten
Met een groep ondernemers werken we aan een 2-tal Medemblik producten. Deze producten zijn bedoeld voor de bezoeker aan ons gebied en worden verspreid bij de deelnemende ondernemers en bij de grotere toeristische attracties.

Vis en vaarfolder
Een handzame folder met een overzichtelijke kaart met vaarroutes en -tijden, op- en afstapmogelijkheden zoals het halen van een ijsje, accuservice, toilet, picknicken, bezoek musea etc.

Stadswandelingen
Gethematiseerde wandelingen in en rondom het centrum van Medemblik met een duur van een half uur tot 1,5 uur. Thema’s zijn bijv. Gouden Eeuw, Marine en Natuur.

Vaar je al mee onder de vlag Medemblik Rijk aan verhalen? Via onze socials Facebook en Instragram promoten we actief wat Medemblik zo aantrekkelijk maakt om te bezoeken. Regelmatig verwijzen we naar de website visitmedemblik.nl waar jullie als bedrijf worden genoemd. Zijn je gegevens nog correct en staat hier de mooiste afbeelding? Check snel jouw bedrijf of evenement. Hoe je dit doet, lees je hier.

Ik hoop je te zien dinsdag 9 april bij de opening van het toeristische seizoen. Andere vragen, opmerkingen, neem zeker contact met mij op.

Hartelijk groet,
Maaike Steltenpool
Toeristische marketing coördinator Medemblik

Bereikbaar via maaike@rijkaanverhalen.nl of 06-19382707