’t Fortuin Proeven Praten Genieten

’t Fortuin Proeven Praten Genieten

Dorpsstraat 190
1693 AK Wervershoof

Contact

T: 0228-581336

Online

http://www.t-fortuin.nl
info@t-fortuin.nl

In 1962 kwam Café ’t Fortuin in handen van de Familie Bot.

Nico en Corrie Bot – Van Onzenoort kochten een oud café met kolfbaan. In die tijd kon je je brood niet alleen verdienen in het café, dus moest Nic, toen 25, ook aan het werk bij Benegas. Omdat er de eerste jaren nog geen achterzaal was en het biljart er nog niet uit kon, bood het café plaats aan maximaal 50 pers.. Toch gebeurde het wel eens dat er een bruiloft was besteld waar achteraf veel meer mensen voor uitgenodigd waren. De gasten zaten dan zelfs tot in de woonkamer en er moesten borden en schalen bij de buren worden geleend.

In 1967 werd door Gijs van de Swaluw een feestzaal op de plaats van de kolfbaan gerealiseerd. Mede daardoor werd het drukker en Nico moest stoppen met zijn baan als vertegenwoordiger. In 1970 werd de feestzaal uitgebreid met een nieuwe bar. De “vier bogen bar”, tevens werd er iedere zondag discotheek gehouden welke de naam kreeg als “Vier Bogen Discotheek” De discotheek was een grote investering, maar heeft gelukkig jarenlang met veel succes gedraaid.

In 1976 wordt er een toneel aan de zaal gebouwd, welke echter in 1987 weer moet wijken voor meer zaalruimte. In 1979 wordt ’t Fortuin grondig opgeknapt met een nieuwe voorgevel, het woonhuis verhuist naar boven, waardoor en meer ruimt wordt gecreëerd voor het café en de keuken.

In 1988 komt zoon Frank als compagnon in het bedrijf. Frank heeft inmiddels zijn papieren voor kok, en wil dan ook graag een klein restaurant toevoegen aan het bedrijf. Dit word tevens in 1988 gerealiseerd. In 1992 vindt tot nu toe de grootste verbouwing plaats. De boerderij + schuren van de Familie De Wit wordt gekocht, het boerderijgedeelte wordt gesloopt en het woonhuis wordt uiteindelijk verkocht aan Harry en Petra Grooteman. Een groot parkeerterrein wordt gerealiseerd en het pand wordt ingrijpend veranderd d.m.v. een grotere voor en achterzaal met nieuw interieur, een nieuw en besloten restaurant, een grote keuken een grote kelder met tankbier. Het enige authentieke deel van het pand is nu nog te vinden in het café: de balklaag.

In het jaar 2000 besluiten Nico en Corrie dat het mooi is geweest. In februari 2000 wordt er een afscheidsreceptie gehouden en gaan Frank en zijn vriendin Karin Haakman met zijn tweeën verder. In 2001 trouwen Frank en Karin. ’t Fortuin draait als nooit tevoren en er worden volop medewerkers gevraagd en aangenomen. In 2002 wordt er weer verbouwd. Wegens milieu voorschriften word het dak voorzien van een geluidsisolerende laag, en komt er een geheel vernieuwd afzuig en tventilatiesysteem. Het restaurant krijgt een hele nieuwe look en er komt een nieuwe kantoorruimte. Echter na veel inspanningen komt er bij dakdek werkzaamheden een eind aan deze verbouwing en lijkt het erop dat alles weer opnieuw kan beginnen.Een brand verwoest de bovenwoning en zorgt voor veel waterschade in het restaurant.

Gelukkig zijn er geen gewonden en wordt er door veel hulp van de gemeente, plaatselijke ondernemers, familie en vrienden snel voor gezorgd dat Frank en Karin weer kunnen wonen en dat ’t Fortuin snel door kan draaien.

In 2005 wordt het gezin uitgebreid met een meisje: Mirte en in 2006 wordt er een jongetje: Ronan geboren. In 2007 worden er plannen gesmeed om de feestzaal een grondige opknapbeurt te geven. Dit resulteert in een prachtig resultaat. Het dak omhoog, mobiele wanden, een extra ruimte aan de zaal, een nieuwe bergruimte, nieuw interieur en heel veel enthousiaste gasten