Taxi Kaijer

Taxi Kaijer

Handelsweg 12
1693 AZ WERVERSHOOF

Contact

T: 0228-583000

Online

http://www.taxikaijer.nl
info@taxikaijer.nl

Taxi Kaijer bestaat in 2013 al weer 67 jaar. In december 1946 is het taxibedrijf ingeschreven bij de KvK, in januari 1947 waren de eerste taxiritten een feit. De toenmalige oprichter was Jac Kaijer die aan de S. Koopmanstraat in Wervershoof begonnen is. Toen Jac Kaijer plotseling in 1979 kwam te overlijden nam zijn zoon Sam het taxibedrijf over en begon samen met zijn vrouw Ina het taxibedrijf uit te breiden met taxi’s en ook trouwauto’s. In 1988 werden de trouwauto’s een aparte tak van het bedrijf en deze verhuisde richting Alkmaar. In 1989 kwam Rob Kaijer bij het bedrijf en is begonnen het taxibedrijf te automatiseren. Sinds januari 2000 heeft Rob samen met zijn vrouw Toos het taxibedrijf helemaal overgenomen van Sam en Ina.

Toen Rob begon in het taxibedrijf bestond het wagenpark uit totaal 5 taxi’s en 2 taxibusjes. Door een aantal taxibedrijven over te nemen en het groeiende aanbod aan taxivervoer, groeide het aantal taxi’s naar 34, waaronder 12 taxi’s voornamelijk van het merk Volvo type S80 en 22 taxibusjes van het merk Ford, type Transit, waarvan er 10 zijn uitgerust voor het vervoer van 2 of 4 rolstoelen. Alle rolstoelbussen zijn uitgevoerd volgens de code VVR (veilig vervoer rolstoelen), tevens zijn deze rolstoelbussen voorzien van een 3 punts gordelsysteem voor rolstoelen. Alle taxi’s zijn zilvermetallic en voorzien van het logo van Taxi Kaijer.

Taxi Kaijer heeft voor alle vervoerssoorten zijn taxi’s klaar staan of het nu gaat om:

  • Ziekenvervoer
  • Rolstoelvervoer
  • Groepsvervoer
  • Leerlingenvervoer
  • Directievervoer
  • Schipholvervoer
  • Koeriersdiensten
  • Trouwvervoer

Voor elke vervoerssoort heeft Taxi Kaijer de geschikte auto om de klant goed van dienst te zijn.

In 1999 werd het nieuwe bedrijfspand aan de Handelsweg 12 te Wervershoof in gebruik  genomen dat aan alle moderne faciliteiten voldoet. Zo is er in het nieuwe pand een moderne centrale met nieuwe computersoftware (Cabman2) ingericht die via datacommunicatie of mobilofoon in contact staat met alle taxi’s die onderweg zijn. Alle taxi’s zijn voorzien van GPS, waardoor alle taxi’s real time op de centrale zijn te volgen.

Voor het onderhoud aan de taxi’s is een aparte werkplaats ingericht voor het vervangen en balanceren van banden, verversen van olie, vervangen van remblokken/remschijven en dergelijke.

Er werken op dit moment zo’n 48 personeelsleden bij het bedrijf, die dagelijks zorgen dat iedereen zo comfortabel mogelijk vervoerd wordt naar de plaats van bestemming. Alle chauffeurs zijn in het bezit van een levensreddend handelen diploma (verkort EHBO diploma), tevens zijn alle chauffeurs in het bezit van de algemene en specifieke bedrijfscursus.

Sinds 2006 is Taxi Kaijer in het bezit van het taxikeurmerk. Het taxikeurmerk houdt in een onafhankelijke certificering, waarbij de kwaliteit van zowel organisatie, de medewerkers als het wagenpark aan strenge eisen moeten voldoen. Jaarlijks wordt op het bedrijf door de KIWA een audit afgenomen en worden door onopvallende mensen controles gehouden op de kwaliteit en service van de auto’s en personeel.

Taxi Kaijer is een dynamisch bedrijf dat streeft naar perfectie en kwaliteit.